fredag 18 december 2009

Julmys på Stråt.................







Julen närmar sig med stormsteg.........


Lördag 19 december Öppet 9-17


Vi har ensam mamma söker "Helena Puhakka" hos oss!


Helena träffar du 12-15


Välkommen in till oss på Stråt!


Helena serverar glögg, pepparkakor & julskum! svarar på alla dina frågor.......


Vad hände efter programmet...............




Denna helg kan jag tänka mig att många "hölls" med många julförberedelser, som tex. julbak, julgodis m.m.

Det gör iallafall vi på Stråt......

Kika gärna in på denna sida http://www.recepten.se/ så får ni några tips på en massa smarriga julgodis!!!


Chokladknäck är en favorit!








CHOKLADKNÄCK!

Ingredienser

2 dl ljus sirap
2 dl
vispgrädde
2 dl
strösocker
2 msk
kakao
¾ dl
mandel
2 msk
smör

Gör så här:
Ta fram en tjockbottnad kastrull som är medelstor. (Ta ej för liten kastrull för då kokar knäcken lätt över.)
Blanda sirap, grädde, socker och kakao i kastrullen.
Låt koka upp. Låt sedan fortsätta koka på medelhög värme och rör om då och då. OBS! Se till att det inte kokar över, sänk då temperaturen. Knäcksmeten ska sedan koka till den klarar kulprovet eller om du har en termometer så ska den visa 122 grader.
Kulprovet: Ta en sked med lite av smeten och droppa ner i ett glas med kallt vatten. Smeten ska då gå att forma till en kula och ha den konsistens du vill att din färdiga knäck ska ha.
Koktiden brukar vara ca 45-60 minuter.
Under tiden du kokar knäcken passar du på att hacka mandeln och rosta den. Rostar den gör du genom att värma en stekpanna på medelhög värme och lägga i den hackade mandeln och "steka" den tills den blivit gyllengul (ej bränd).
När knäcken klarar kulprovet, rör då i mandeln och smöret.
Fördela sedan knäcksmeten i knäckformar. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.

Lycka till!



Caroline, Marielle, Olivia, Anna & Michaela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar